Topik : Hubungan dan Keluarga

1.  Bagaimana Menarik Perhubungan Positif

building-relationshipsSemasa perjalanan hidup kita di dunia ini, kita semua memang mempunyai  pelbagai perhubungan sesama kita. Adakah anda mudah  ditarik ke arah  perhubungan yang mempunyai hasil negatif? Walaupun  anda mencuba  dengan bersusah-payah untuk mengekalkan  perhubungan yang sempurna  dan bahagia, kadang-kadang ia berakhir  dengan kekecewaan.

 Continue reading →

 

 

2.  Bagaimana Menarik Orang yang Berjaya dalam Kehidupan & Perniagaan Anda

BD1Jika anda mencari bagaimana untuk menarik orang yang positif dan  berjaya ke dalam kehidupan dan perniagaan anda, ia adalah penting  bahawa anda perlu menjadi orang yang anda ingin dapatkan.

 Continue reading →

 

 

3.  Personaliti Positif Menarik Orang Positif

optimism-winnersAdakah anda perasan bagaimana tarikan seseorang apabila dia bercakap  tentang sesuatu yang positif? Mereka mempunyai kecenderungan  semulajadi yang senantiasa melihat keadaan yang positif. Mereka  sentiasa mengalami keadaan kesyukuran dalam setiap situasi.

Continue reading →

 

 

4.  Menjaga Hubungan Baik Sesama Manusia

Manusia merupakan makhluk sosial, Tentunya selain menjaga hubungan  kepada Sang Pencipta yakni Allah SWT(hablumminallah), maka ada  baiknya pula menjaga hubungan baik antar sesama  manusia(hablumminannas). Bagaimana kita seharusnya menjaga   hubungan yang baik antara sesama manusia?

Continue reading →